Goedkeuring voor nieuwe scholen

Geplaatst 19 dec. 2010 06:30 door Redactie SvPO   [ 17 jan. 2011 06:15 bijgewerkt ]
19-6-2009: De staatssecretaris voor voortgezet onderwijs heeft toestemming gegeven voor nog eens 3 nieuwe scholen voor Persoonlijk Onderwijs. De scholen komen te staan in Geldermalsen, Hoogkarspel (beide Pierre Bayle Academie) en Harderwijk (Tjalling Koopmans College). 

Tesamen met de scholen in Kapelle (Isaac Beeckman Academie) en Hurdegaryp (Tjalling Koopmans College) ontstaat daarmee een cluster van scholen die op basis van hetzelfde organisatorische concept zullen werken. De scholen krijgen om de kleinschaligheid en het eigen karakter te garanderen elk een eigen bestuur. De onderlinge samenwerking heeft vooral betrekking op het ontwikkelen van leermiddelen, de automatisering en een gezamenlijk inkoopprogramma. Verder zullen de docenten van de verschillende scholen samenwerken in vakgroepen. In die vakgroepen bepalen docenten gezamenlijk de inrichting van het onderwijs.

De schoolbesturen gaan op zoek naar geschikte huisvesting en zullen daarover contact opnemen met de betrokken gemeenten. Het is de bedoeling dat de scholen uiterlijk in 2014 hun deuren openen.
Comments