Nieuwsbrief oktober 2009

Geplaatst 19 dec. 2010 07:02 door Redactie SvPO   [ 17 jan. 2011 06:16 bijgewerkt ]
30-10-2009: Beste ouders,

De tijd vliegt: opeens is het alweer bijna november. Tijd voor een update, want er is weer veel gebeurd. Zo hebben we het schoolmeubilair besteld, is de inrichting van de kantine rond en heb ik kennisgemaakt met de eerste sollicitanten. Ook heb ik bijna mijn rondje langs de basisscholen afgerond. Wat kent Zeeland toch veel leuke en betrokken leerkrachten, schoolleiders en
directeuren! Het is fijn te merken dat veel mensen enthousiast zijn over ons onderwijs. Reformatorisch, openbaar, protestants of katholiek, dat maakt qua interesse weinig uit. Ook goed is het om
te merken dat veel ouders zelf contact met mij opnemen. Als u een vraag heeft, aarzel niet om contact op te nemen. Ik ben het best bereikbaar via e-mail.

Vriendelijke groet,
Suzan Polet

Schoolgebouw

De kogel is door de kerk - of beter gezegd door de veiling. In het kantoor van de voormalige veiling aan de Stationsstraat 51 in Kapelle openen we september 2010 onze deuren. Met meer dan 1300 m2 is het een mooie plek waar we de komende jaren kunnen groeien zonder te hoeven verhuizen. De komende weken zullen de tuinman, aannemer, schilder en schoonmaker/glazenwasser het gebouw gaan opknappen. Voor de open dagen zal de kantine gereed worden gemaakt. In januari volgen dan de 5 lokalen die we voor het eerste schooljaar nodig hebben. De volgende jaren breiden we het aantal lokalen in het gebouw gestaag uit.

Open dagen

De eerste open dag is gepland op 9 december 2009 van 14:00 tot 17:30 uur. De tweede open dag is op 20 januari 2010 ook van 14:00 uur tot 17:30 uur. De open dagen zijn bedoeld voor kinderen in groep 8 en hun ouders. We geven een presentatie van de school, kinderen kunnen proeflessen volgen en natuurlijk kunt u een eerste indruk van het gebouw krijgen. Als u voor een kind in groep 8 hebt gereserveerd, dan ontvangt u de eerste week van november een uitnodiging voor de open dag. Heeft u een kind in groep 8, maar krijgt u toch geen uitnodiging? Laat het me weten, liefst even per e-mail.

Aanmelden voor schooljaar 2010

In de afgelopen 3 weken heb ik 25 basisscholen bezocht. Doel van deze bezoeken was uitleg geven over ons concept en afstemmen van de aanmeldprocedure.

Hebt u een kind in groep 8 en heeft u via de website gereserveerd? Dan gaat de aanmelding als volgt:
1. U krijgt eind januari 2010 een e-mail met daarin een inschrijfformulier;
2. Dit formulier kunt u printen, ondertekenen en kosteloos naar ons sturen;
3. Wij vragen bij de school van uw kind om het schooladvies;
4. Wij nodigen u uit voor een kennismakingsgesprek en laten u snel weten of
    we uw kind kunnen plaatsen.

We kunnen leerlingen toelaten met een HAVO of VWO advies. Ook kunnen we leerlingen toelaten die een MAVO advies hebben maar die wel een aantal vakken op HAVO niveau kunnen (en willen!) doen.

Verschillende ouders hebben gevraagd of we ook leerlingen voor het 2e en volgende leerjaar aannemen. Het spijt ons die ouders te moeten teleurstellen. Omwille van de sociale ontwikkeling streven we naar minstens 70 leerlingen per leerjaar. We verwachten niet dat er zoveel leerlingen zich voor het 2e en volgende leerjaar zullen aanmelden.

Pers

In Het Parool een interview over mijn overstap als directeur van onderzoeks-bureau Qrius naar het onderwijs. Als u het wilt lezen, klik dan hier, maar let alstublieft niet op de foto!
Comments