Nieuws‎ > ‎Nieuwsoverzicht‎ > ‎

Taal- en cultuurreizen: nieuwe bestemmingen 2013/2014

Geplaatst 7 nov. 2013 10:44 door Redactie SvPO   [ 11 jan. 2014 08:35 bijgewerkt door Misha van Denderen ]
Amsterdam, Hastings, Cambridge, Rouen, Vichy, Parijs, Berlijn en Valencia. Dat zijn de bestemmingen van de taalreizen dit schooljaar. De vele taalreizen zijn standaard onderdeel van het lesprogramma. In de klas een taal leren is één ding, maar de taal toepassen en de cultuur leren kennen, is minstens zo belangrijk. Voor alle taalreizen geldt dat er 's ochtends gesprekslessen gevolgd worden bij de plaatselijke taalschool. In de middag is er een cultureel programma. De leerlingen verblijven in gastgezinnen. 

Klas 1

Vertrekt op 24 maart a.s. naar Amsterdam voor een week cultuur en entertainment. het programma bevat alle hoogtepunten van onze mooie hoofdstad zoals bijvoorbeeld Anne Frank, Rijksmuseum en een voorstelling in de de Stadsschouwburg. De overnachtingen zijn op Camping Zeeburg - in pipo-wagens!

Klas 2

Verkent van 3 november t/m 7 november de mooie Engelse kustplaats Hastings.
Van 1 t/m 6 juni is Frankrijk aan de beurt. Bestemming is Rouen, de gezellige hoofdstad van Normandië en gelegen aan de Seine.


Klas 3

Vertrekt op 17 november naar Cambridge. Ze zullen zich onderdompelen in de universiteitsstad met de uitstraling van eeuwenoude rust en waardigheid. Een uitstapje naar Londen hoort er natuurlijk ook bij.

Van 15 t/m 20 juni zijn onze derdeklassers de tijdelijke inwoners van Vichy. Het stadje is vooral bekend van de waterbronnen en als hoofdplaats van de Vichy-regering tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Klas 4


Vertrekt op 2 februari voor een 6 daags verblijf naar Parijs.
Voor de leerlingen die het programma Duits hebben afgerond is er van 15 t/m 20 juni een trip naar Berlijn:

Degenen die Spaans hebben afgerond gaan naar Valencia:
Comments