Nieuws‎ > ‎Nieuwsoverzicht‎ > ‎

Isaac Beeckman krijgt 6 nieuwe scholen in Nederland

Geplaatst 21 nov. 2013 16:12 door Redactie SvPO   [ 21 nov. 2013 16:14 bijgewerkt ]
Staatssecretaris Dekker geeft de Isaac Beeckman Academie (IBA) bekostiging voor zes nieuwe scholen voor persoonlijk onderwijs in Nederland. Nadat de staatssecretaris eerder al toestemming gaf voor scholen in Hardegarijp, Harderwijk en Geldermalsen, heeft hij nu ook groen licht gegeven voor Deventer, Hengelo en Hoorn. Het schoolconcept uit Kapelle krijgt zo een brede landelijke basis. De nieuwe scholen gaan van start wanneer geschikte huisvesting is gevonden of gerealiseerd. 

De kleinschalige scholen zijn een antwoord op de schaalvergrotingen in het onderwijs van de laatste jaren. Ze houden het geld in de klas door overbodige overhead en managementlagen weg te halen. Daardoor kunnen kleine klassen van 16 leerlingen bekostigd worden met meer aandacht voor iedere leerling. Vanwege die opzet is de belangstelling, net als voor de IBA in Kapelle, aanzienlijk.

De scholen vormen een landelijk verband, waarin onder meer inkoop, administratie en financiering gezamenlijk worden uitgevoerd. Daarmee worden kosten bespaard en wordt de slagkracht van de deelnemende scholen vergroot.

Op nadrukkelijk verzoek van de eerste lichting leerlingen van de IBA, zal geen van de nieuwe scholen de naam van Isaac Beeckman dragen. De leerlingen willen dat hun school uniek blijft.

Comments