Nieuws‎ > ‎Nieuwsoverzicht‎ > ‎

NCRV: Jongens hebben moeite met overstap naar middelbare school

Geplaatst 19 dec. 2010 07:09 door Redactie SvPO   [ 8 mei 2013 08:33 bijgewerkt ]
21-10-2009: Jongens hebben steeds meer moeite om hoger middelbaar onderwijs te volgen, blijkt uit een documentaire van NCRV Netwerk. De oorzaak is dat het onderwijs veel zelfstandigheid vraagt en er onvoldoende rekening mee houdt dat niet iedere leerling daar al direct aan toe is. Vooral jongens zijn er wat later pas aan toe. Bovendien bieden scholen tegenwoordig minder goede doorstroom naar HAVO en VWO. Opnieuw zijn vooral jongens daarvan de dupe. Gevolg: In sommige VWO-klassen zijn geen jongens meer te vinden. 

Ouderbond NKO schrijft: "Vooral de overstap van basisschool naar brugklas nekt veel jongens. Meteen daarna, in de laagste klassen, raken zij achterop en die achterstand maken zij later niet meer goed."

In tegenstelling tot andere scholen bieden wij met ons persoonlijk onderwijs leerlingen de kans om geleidelijk naar meer zelfstandigheid te groeien. Een strakke planning voor wie dat nog nodig heeft en steeds meer vrijheid voor wie daar aan toe is. Bovendien is bij ons de doorstroom naar HAVO, VWO en VWO+ goed geregeld.
Comments