Nieuws‎ > ‎Nieuwsoverzicht‎ > ‎

Nieuwsbrief juli 2010

Geplaatst 19 dec. 2010 15:04 door Redactie SvPO   [ 19 dec. 2010 15:16 bijgewerkt ]
2-7-2010: Beste ouders, 

De voormalige oude veiling is veranderd in een mooi en fris schoolgebouw. Daarnaast zijn we ook steeds meer een 'echte' school. We hebben inmiddels 80 leerlingen aangenomen. 10 juli was de kennismakingsdag. Ook hebben we een team van 10 man/vrouw aangenomen. Afgaande het eerste overleg en de kennismakingsdag mag ik al concluderen dat het een topteam is!

De zomer staat voor mij en het team in het teken van de laatste voorbereidingen. Je staat er versteld van hoeveel spullen er aangeschaft moeten worden: mappen, schoolboeken, rekenmachines, practicummaterialen, kopjes, bestek, bekers, vaatdoeken etc. etc. etc. Er komt geen einde aan. Ook zijn we bezig met het geautomatiseerde leersysteem en het administratiesysteem. Dit jaar voor mij dus even geen geplande zomervakantie. Gelukkig is de weersverwachting goed. Een mooie zomer in eigen tuin!

Mijn eigen kinderen hebben inmiddels al even schoolvakantie. Even rust. Vooral de oudste heeft een overvolle agenda. Na de zomervakantie gaat hij naar de middelbare school. De laatste weken waren voor hem één groot afscheid. Elke week feestjes met de hele klas. Zwempartijtjes, BBQ's, bioscoopbezoekjes en natuurlijk de musical. Alles in het teken van het naderende afscheid. Mijn zoon is er redelijk laconiek onder - ik heb er meer moeite mee. Vanaf september moet dat kleine mannetje een uur fietsen om op school te komen. Een nieuwe school, een nieuwe klas, nieuwe vrienden en huiswerk. Maar nu eerst de zomer!

Vriendelijke groet,
Suzan Polet

Verbouwing

Na de laatste open dag in februari zijn we verder gegaan met verbouwen van het pand. Er is een keuken gemaakt, twee toiletblokken, een terrasdeur en een nieuwe entree. Verder is het hele gebouw van binnen en van buiten geverfd en is er overal dubbel veiligheidsglas ingezet. In de lokalen is ventilatie aangebracht. Ook is er een telefoonnetwerk en internet aangelegd. De lokalen die we gaan gebruiken hebben allemaal nieuw marmoleum op de vloer en zijn voorzien van digiborden. Tot slot is er inbraak- en brandbeveiliging aangelegd.

De kantine houdt een industrieel karakter
met een hoog plafond. De rode panelen
zijn bedoeld om het geluid te dempen.
Lokaal met digibord.

Het team en de accentvakken

Het team voor schooljaar 2010/11 hebben we rond. Op 26 juni hadden we onze eerste teammeeting. Het is altijd afwachten hoe het klikt tussen de mensen onderling. Gelukkig was er vanaf het eerste moment een heel goede sfeer en een echt 'teamgevoel'. Een belangrijk deel van de dag bestond uit het afstemmen van allerlei praktische zaken. Hoe werkt het rooster precies? Hoe houden we de leerlingenadminstratie bij? Hoe ziet de onderwijsovereenkomst (tussen leerling, ouders en school) er uit? etc. etc. Aan het eind van de dag hebben we met z'n allen een hapje gegeten.

In de zomermaanden staan er nog twee bijeenkomsten gepland. Het team bestaat uit een docent Engels, Nederlands, Frans, Wiskunde, Biologie, Filosofie en Tekenen. Verder hebben we een sportleraar en een conciërge. Voor het eerste jaar zijn Nederlands, Engels, Frans, Wiskunde en Biologie de accentvakken. Dat betekent dat we veel meer (tot 80%) les geven in deze vakken dan gebruikelijk.Docenten leren hun leerlingen beter en sneller kennen, leerlingen kunnen zich beter op een beperkt aantal vakken concentreren en we leggen jong een stevige basis met wiskunde en met de talen. Onze leerlingen gaan al in het tweede jaar op taalreis naar Engeland en het jaar daarop naar Frankrijk. Daar laten we ze natuurlijk goed beslagen ten ijs komen. Het tweede schooljaar verschuift het accent naar Aardrijkskunde, daarna naar Natuurkunde , Scheikunde en Geschiedenis. Aan het einde van hun schoolloopbaan hebben onze leerlingen overigens in al hun examenvakken gemiddeld 10-20% meer les gekregen dan gebruikelijk.

Halverwege het komende schooljaar worden de sollicitatierondes weer opgestart. Deels voor het invullen van de nieuwe accentvakken en deels voor het uitbreiden van de docenten voor de bestaande accentvakken.

De vrije dagdelen

De schooldagen zijn bij ons iets langer, maar leerlingen hebben wel 2 dagdelen vrij. We hebben onder de ouders van de huidige leerlingen een enquête gehouden naar de voorkeur voor de vrije dagdelen. Op basis van de resultaten hebben we besloten 1 hele dag vrij te geven. De vrije dag is voor het eerste leerjaar woensdag of vrijdag.

Nieuws op de site
In het blad 'Introspectie' van de Inspectie van Onderwijs een erg positief stuk over ons onderwijs: Introspectie.
In de PZC een artikel over de historie van ons schoolgebouw: PZC.
In het NRC een arikel over het opstarten van nieuwe scholen: NRC Handelsblad.
En in de metro een artikel over de menselijke maat in het onderwijs: Metro.

Op onze site de informatie over de verlofdagen en de vakanties: Vakanties.

Niet op onze site maar ook de moeite waard is de uitspraak van de voorzitter van de Onderwijsvakbond AOB, Walter Dresscher:

Een nieuwe kleinschalige school voor voortgezet onderwijs. Kleine klassen van zestien leerlingen, de volle aandacht voor het lesgeven. Daar gaat het om de interactie. Dat is een voorbeeld waar ik wèl in geloof." Nicis.Heeft u nog vragen? U kunt mij bereiken via de mail of op 0113 340150.

Vriendelijke groet,

Isaac Beeckman Academie
Suzan Polet
s.polet@svpo.nl
Comments