Nieuws‎ > ‎Nieuwsoverzicht‎ > ‎

Nieuwsbrief maart 2011

Geplaatst 1 apr. 2011 04:15 door Suzan Polet   [ 26 okt. 2012 07:50 bijgewerkt door Redactie SvPO ]
24 maart 2011

Beste ouders,
Het is lente! De leerlingen genieten buiten op het schoolplein volop van de stralende zon. Iedereen is nog aan het bijkomen van de eerste echte Isaac Beeckman excursie! Een week lang hebben we met alle leerlingen en tien begeleiders Amsterdam verkend. Dankzij de begeleiders (ouders en docenten) hebben de leerlingen een enerverende, educatieve en fantastische tijd gehad!
Ook zijn de definitieve plaatsingen bekend. In totaal hebben 138 kinderen zich aangemeld waarvan er 80 geplaatst zijn, verspreid over 5 niveaus (5 klassen). 
En, niet onbelangrijk, de eerste Beeckman baby is geboren. Onze wiskunde docente Maritza Wandel is bevallen van een prachtige dochter genaamd Elin.
 
In deze nieuwsbrief informatie over onze schoolactiviteiten, de Amsterdamweek, de procedure rondom de inschrijvingen, nieuws rondom de verbouwing en de vacatures.
 
Activiteiten op school
In januari zijn we het nieuwe jaar gestart met de theater voorstelling Romeo en Julia, uitgevoerd door Driemaalplankenkoorts. Klik hier voor meer informatie over de voorstelling.  
Leuk om naar te kijken maar er moest ook gewerkt worden. Voor het vak Nederlands heeft elke leerling een toneelrecentie geschreven. En het cijfer telt natuurlijk mee!
 
Tijdens biologie wordt de stof uitgelegd aan de hand van levende 'voorbeelden'. Deze foto's, gemaakt tijdens die lessen, wil ik u niet onthouden.
 
Amsterdamweek
Van 14 maart t/m 18 maart zijn we met alle leerlingen naar Amsterdam geweest. De hele week was het prachtig weer en we hebben volop genoten. Op het programma stonden het Anne Frankhuis, Rijksmuseum, Rembrandhuis, Nema, Oba en het Van Gogh museum. Verdere activiteiten waren de stadwandeling door de historische binnenstad, een rondvaart, de Amsterdam Dungeons en natuurlijk winkelen op de Albert Cuyp, Waterloopplein en Kalverstraat. Voor de niet-shoppers was er schaatsen op de Jaap Eden Baan.

Het avondprogramma bestond uit klassenpresentaties, Pathé Arena (Gooise vrouwen voor de dames en I am number 4 voor de heren), Carré (Legally Blonde) en natuurlijk de bonte avond ter afsluiting.
 
Een vol programma. Zeker. Iedereen was uitgeput bij thuiskomst maar het was een ervaring die niemand had willen missen. Samen met de leerlingen, begeleiders en docenten wordt nu de Amsterdamweek geevalueerd. Wat is er goed en wat kan er beter.
 
Klas 1E heeft voor de lokale TV zender AT5 het weer gepresenteerd. Klik hier voor dit TV-debuut.
 
Inschrijvingen
We starten het schooljaar 2011/2012 met 80 nieuwe eerste klassers. In totaal hebben 158 kinderen zich aangemeld. Na aanleiding van de plaatsing zijn er veel vragen over het niet plaatsen van kinderen. Ik wil verwijzen naar de nieuwsbrief van maart 2010 waarin de plaatsingsprocedure wordt uitgelegd. Het blijkt dat er onduidelijkheid is voor wie de school bestemd is. De Isaac Beeckman Academie is een reguliere school voor HAVO/VWO. De school is niet speciaal voor kinderen die moeite hebben met de andere reguliere VO scholen in de buurt. Dat is dan ook geen criterium bij de aanname.
 
Verbouwing
De verbouwing gaat beginnen in april 2011. Zo zijn we mooi op tijd klaar voor de introductiedag voor de nieuwe leerlingen. Er is nog geen datum geprikt voor die dag. 
Het schoolplein is een puntje van aandacht. De eerste offertes zijn binnen. We hopen dat de leerlingen in augustus 2011, bij aanvang van het nieuwe schooljaar, gebruik kunnen maken van het nieuwe schoolplein.
 
Vacatures
De sollicitatierondes voor het nieuwe jaar zijn in volle gang. We hebben vacatures voor docenten wiskunde, Frans, Nederlands, Engels, geschiedenis en filosofie.
Ook is er een vacature voor mijn functie. Per december 2011 zit mijn tijd bij de Isaac Beeckman Academie er op. Ik zal, vanuit de Stichting voor Persoonlijk Onderwijs (SVPO), betrokken blijven bij de Isaac Beeckman Academie. De dagelijkse leiding wordt overgenomen door mijn opvolger.   
 
Vriendelijke groet,

Isaac Beeckman Academie
Suzan Polet
s.polet@svpo.nl
 
Comments