Nieuws‎ > ‎Nieuwsoverzicht‎ > ‎

Omroep Zeeland besteedt aandacht aan item uit nieuwsbrief

Geplaatst 21 nov. 2015 01:18 door Redactie SvPO   [ 26 nov. 2015 06:17 bijgewerkt ]

Omroep Zeeland heeft een item gemaakt over een stukje uit onze nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief, opgesteld door onze docenten, heeft in oktober aandacht besteed aan het gedrag van een aantal leerlingen die met de trein van en naar school reizen.

De aanleiding is het volgende stukje uit onze nieuwsbrief:

Waarschuwing: gevaarlijk gedrag op station

Een aantal van onze leerlingen reist per trein van huis naar school en vice versa. Het is opgevallen dat groepjes leerlingen de wachttijd aangrijpen om met elkaar te stoeien en het NS-meubilair te gebruiken als klimtoestellen. Dit gedrag is storend voor de overige reizigers en zadelt Pro-Rail op met kosten om beschadigingen te herstellen. Daarbij kan het levensgevaarlijke situaties veroorzaken. Over het spoor rijden naast de reguliere treinen ook goederentreinen die met zeer hoge snelheid het station passeren. Voldoende afstand tot de perronrand is geboden om de deze treinen zonder gevaar langs te laten rijden.

Bij het stoeien komen de leerlingen regelmatig gevaarlijk dicht bij die perronrand.

Het is in het belang van de veiligheid van uw kind deze te wijzen op de gevaren die kunnen ontstaan door bovengenoemd gedrag op het perron.Omroep Zeeland geeft een iets eigen draai aan het nieuwsberichtje (brief van het schoolbestuur aan ouders?) maar dat mag de pret niet drukken.


Voor het item van Omroep Zeeland, klik hier


Comments