Nieuwsbrieven‎ > ‎

nieuwsbrief november 2016

Nieuwsbrief november 2016

De tijd vliegt! De herfstvakantie is voorbij gevlogen en het is al weer tijd voor de tweede nieuwsbrief van het jaar.


De meest opvallende gebeurtenissen voor u op een rij:                                    


Leerjaar 1 – brugklasavond 13 oktober

Voor de tweede keer op rij is er een speciale brugklasavond georganiseerd. Na schooltijd bleven de leerlingen op school om gezamenlijk te eten en elkaar beter te leren kennen. Iedereen had enorm zijn best gedaan en dat was weer te zien aan de goed gevulde tafels! Appelflappen, gehaktballetjes in satésaus, quiches, salades, mini hamburgers, fruitspiesjes, etc., etc. En hoewel wij enorm veel vertrouwen hebben in de kookkunsten van onze leerlingen denken wij dat ze wel wat hulp hebben gehad! Hiervoor willen wij de ouders graag nog even heel hartelijk bedanken! Na het eten konden de leerlingen nog kiezen uit drie verschillende films inclusief popcorn. Een zeer geslaagde avond!


                                   Schoolfeest 4 oktober 2016

Zoals altijd heeft de feestcommissie zich weer van haar beste kant laten zien door een groots schoolfeest te organiseren met als thema, hoe kan het ook anders, Halloween. Na de verplichte alcoholcontrole konden de leerlingen door een “griezel gang” de aula betreden. Leuke muziek, verzorgd door een uitstekende dj maakte het feest compleet!


                                                                                                 


C:\Users\Gebruiker\Downloads\20161104_195641 (2).jpgInformatiedagen 2016 - 2017

Op zaterdag 17 december 2016 en zaterdag januari 2017 vinden de jaarlijkse infodagen plaats op de Isaac Beeckman Academie. Ouders krijgen op deze dagen een presentatie over onze school en de potentiële nieuwe leerlingen kunnen deelnemen aan een aantal proeflessen. Deze dagen worden verzorgd door onze eigen docenten ondersteund door een groot aantal enthousiaste hulpleerlingen. Wilt u zelf naar een informatiebijeenkomst of kent u mensen die interesse hebben voor het bijwonen van een informatiebijeenkomst dan kunt u reserveren via onze site http://www.svpo.nl/isaacbeeckman/reserveren.asp Het bijwonen van de informatiedagen is op uitnodiging.


Gymnasium is een succes en daar zijn we trots op!

Vaak kiezen leerlingen met een Vwo-advies voor een categoraal Gymnasium of een aparte Vwo-school. Dat zou beter zijn dan een gemengde school waar ook Havo wordt gegeven. Dat klopt echter niet voor scholen voor persoonlijk onderwijs (SvPO): Leerlingen met Vwo-advies halen daar betere resultaten dan op een categorale school.


Dat blijkt als we de resultaten naast elkaar leggen van leerlingen met een Vwo-advies op een SvPO en op een categoraal gymnasium. Als voorbeeld nemen we het Ignatius Gymnasium in Amsterdam.


Resultaten van leerlingen met Vwo-advies


SvPO

categoraal
gymnasium

geslaagd zonder ooit te doubleren %

100

89

cijfer centraal examen (gem.)

7,0

6,9

aantal examenvakken (gem.)

9,4

8,2

dubbel uitstroomprofiel %

100

56

cijfer rekentoets (gem.)

8,5

7,3

cum laude geslaagd %

35

onbekendVoor verantwoording van de cijfers kunt u kijken op:

https://sites.google.com/a/svpo.nl/main/home/beste-school-voor-vwo-ers/verantwoording


Vwo'ers halen op een brede SvPO niet alleen betere resultaten, ze ontmoeten er ook meer andere leerlingen. Daarmee sporten ze samen, gaan gezamenlijk op taalreis, etc. Daardoor bouwen ze bredere sociale vaardigheden op dan Vwo'ers op een categorale school, die alleen contact hebben met andere Vwo'ers en Gymnasiasten.


Alle SvPO leerlingen slaagden overigens ook nog voor twee bachelorvakken van een universitaire studie. Omdat het een goede voorbereiding op de studie geeft, laten we dat alle Vwo'ers doen - niet alleen een select groepje.Latijn in de praktijk!

In juli zijn de brugklasleerlingen Gymnasium op bezoek geweest in het Zeeuws Museum. Ze kregen de bijzondere opdracht om -in groepjes- een artikel te schrijven over de collectie van het museum. 

Met veel enthousiasme hebben de leerlingen voorwerpen bekeken en onderzocht. Dat onderzoek heeft drie aansprekende teksten opgeleverd, die inmiddels op de website van het museum gepubliceerd zijn!


(link: http://www.zeeuwsmuseum.nl/museum/programma/nieuws/2016/10/31/leerlingen-isaak-beekmanacademie-doen-verslag)


                                     C:\Users\Eigenaar\Downloads\P1030527 (1).JPG


De SvPO groeit!

Volgend jaar gaan er weer twee nieuwe goednieuwe Scholen voor Persoonlijk Onderwijs starten, namelijk de Belle van Zuylen in Utrecht en de Tobias Asser in Amsterdam! Het totale netwerk is dan vijf scholen.


Afmelden voor nieuwsbrief

Ongeveer 4 keer per jaar ontvangt u van ons een algemene nieuwsbrief. Heeft u geen interesse in de Isaac Beeckman Academie? Dan kunt u zich afmelden door via de site http://www.isaacbeeckman.svpo.nl/ in te loggen in het ouderportaal en vervolgens de optie 'inschrijving verwijderen' te kiezen.


Met vriendelijke groet,


Team Isaac Beeckman Academie