Nieuwsbrief juni 2015

Geplaatst 26 jun. 2015 04:06 door Fonny Kint   [ 26 jun. 2015 04:08 bijgewerkt door Sander Bussink ]

Nieuwsbrief juni 2015


We hebben een bijzonder schooljaar achter de rug! De eerste keer eindexamen, een hele nieuwe organisatiestructuur, nieuwe bestemmingen qua taalreizen en voor het eerst geen verbouwing. In deze laatste nieuwsbrief van schooljaar 2014/2015 informatie over al deze onderwerpen en meer.


Alvast een fijne en zonnige vakantie en we zien u graag terug vanaf maandag 31 augustus.   


Vriendelijke groet,

Team Isaac Beeckman Academie


Eindexamen

Van onze 30 havo 5 examenkandidaten zijn er 28 geslaagd (93,3%). Dit zijn:


HAVO, profielen: Dubbelprofiel: Natuur & Techniek en Natuur en Gezondheid

Natanya Blankers, Jord Feijtel, Joryan van der Hoek, Esmee de Jongh, Jessica Kuurstra, Sven van Nieuwkerk, Froukje Ottema, Felix Richel, Jerom Vermare, Luuk Vossebeld.


HAVO, profielen: Dubbelprofiel: Cultuur & Maatschappij en Economie & Maatschappij,

Geoffrey Baert, Demi de Best, Mitchel Claessens, Hubrecht van Doorn Nagelkerke, Anna Faglia, Cas Geleijnse, Maury Krijnsen, Belle-Amy Pols, Iris Slabbekoorn, Manouk Stadhouders, Sanne Stroosnijder, Marijn Suylen, Isabel Vink, Joppe de Voogd, Martijn Zwemer.


HAVO, profiel: Economie & Maatschappij

Merel Leijnse, Lindsey de Nooijer

HAVO, profiel: Cultuur & Maatschappij

Roos van ‘t Zelfden


Verder hebben 80% van de Vwo-leerlingen in klas 5 al in drie vakken eindexamen gedaan. Dat zijn Engels (cijfer 7,2), Nederlands (cijfer 6,2) en Frans (cijfer 7,0).

Deze Vwo'ers hebben daardoor meer tijd voor hun andere vakken in het eindexamenjaar. Ze kunnen bovendien al vakken voor hun latere studie gaan volgen.


We zijn vol trots op onze toppers die als eerste lichting hun examen behaald hebben op een school voor Persoonlijk Onderwijs.


Organisatiestructuur

Het eerste jaar functioneren met een nieuwe organisatiestructuur zit er bijna op.


Door deze manier van werken is er een betere bewaking van de processen, blijven er er geen dingen liggen, is er meer betrokkenheid van de docenten en is er ieder jaar een nieuwe groep docenten die de kans krijgt zich te bekwamen in de management taken


De evaluatie van de bovenschoolse schoolleiding (Suzan Polet) en de betrokken docenten is positief. De ervaringen van het afgelopen jaar laten zien dat het kan en dat het werkt! Voor het komend schooljaar gaat Suzan Polet opnieuw met een groep docenten samen de management taken uitvoeren.


Nieuwe bestemmingen

Toegevoegd aan de al bestaande taalreizen en excursies (Klas 1: Amsterdam, klas 2: Rouen + Hasting, klas 3 Vichy + Cambridge, klas 4 Parijs + Berlijn/Valencia) hebben we dit jaar weer een primeur, of eigenlijk 2:


-Amsterdam met het IELTS examen

Onze 5 vwo-ers hebben ook hun examen gedaan voor Nederland, Frans en Engels. Na het examen hebben we deze groep leerlingen de kans gegeven om ook nog een IELTS test te doen in Amsterdam. Hiervoor zijn ze 4 dagen in Amsterdam geweest. Overnachten in de Stay Oke Vondelpark, een voorstelling in het Comedy Cafe, eten in de Mazzo, een 3D film voorstelling, bezoekje Rijks en natuurlijk het examen.

Ook het resultaat van hun IELTS examen was bijzonder goed (60% haalt C1 niveau, 40% B2 niveau).


IELTS

Het 'International English Language Testing System' (IELTS) is een test om te kijken of je niveau van de Engelse taal geschikt is om te werken in een bedrijf of te gaan studeren aan een universiteit of opleiding waar de voertaal Engels is. Het diploma wordt erkend door bijna 5000 onderwijsinstellingen, bedrijven en overheidsinstellingen. Het IELTS-examen wordt jaarlijks door meer dan 700.000 personen in 120 landen afgelegd.


-Romereis voor klas 4 en 5 Latinisten

Dinsdag 30 juni vertrekken onze Latinisten naar Rome. Een vol programma met hoogtepunten van deze fascinerende stad. Onze leerlingen bezoeken in een week alle bezienswaardigheden die de stad rijk is.


Bachelorvakken VWO 6

Voor komend schooljaar bieden we onze vwo-6 leerlingen een aantal bachelor vakken ter voorbereiding op hun vervolgstudie. De keuze wordt gemaakt uit enerzijds de vakken voor Alfa:

- Levenswetenschappen: Evolutie

- Schrijfvaardigheid

- Rechtsfilosofie

en voor Beta:

- Wetenschapsleer

- Onderzoekspracticum kwantitatieve data-analyse SPSS

- Scheikunde voor milieuwetenschap


Nieuwe eerste jaars

Op 13 juni jl. hebben we onze nieuwe eerste jaar leerlingen welkom geheten op school. 80 achtste groepers hebben vol overtuiging hun moodboard gepresenteerd aan de toekomstige klas en mentor. Zij en wij hebben we super veel zin!

Gala

Dat de IBA niet alleen leren serieus neemt blijkt uit het succes van het Galafeest. Op vrijdag 19 juni was er een spetterend feest voor alle leerlingen. Met kleding voorschrift. Voor een impressie klik hier.


Afmelden voor nieuwsbrief

Heeft u geen interesse in de Isaac Beeckman Academie? Dan kunt u zich afmelden door via de site www.isaacbeeckman.svpo.nl in te loggen in het ouderportaal en vervolgens de optie 'inschrijving verwijderen' te kiezen.

Comments